Οικολογικό μήνυμα στον πρωθυπουργό…

Στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με το Περιβάλλον (3ο Εργαστήρι Δεξιοτήτων) και της συνεργασίας μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, αποδεχτήκαμε την πρόσκλησή της ενόψει της ιδιαίτερα σημαντικής διάσκεψης κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Ντουμπάι (COP28), να αποφασίσουμε, να γράψουμε και να φιλοτεχνήσουμε και να αποστείλουμε το δικό μας μήνυμα για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της φύσης, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος θα παρίσταται σε αυτό το Παγκόσμιο γεγονός.

Κάθε τμήμα λοιπόν έφτιαξε την δική του κάρτα με το μήνυμα και τις στείλαμε. Ελπίζουμε να εισακουστούν….

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Επίσκεψη στη Δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκης

Στα πλαίσια των δράσεων Φιλαναγνωσίας που υλοποιούνται στη σχολική μονάδα, αλλά και για την έναρξη της Δανειστικής μας Βιβλιοθήκης επισκεφθήκαμε την Δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πεύκης, όπως συνηθίζουμε τα τελευταία 20 χρόνια.

Η εμπειρία μας για άλλη μια φορά μαγευτική. Την αποτυπώσαμε σε video και την στείλαμε με τις αφίσες μας στις υπευθύνους που μας δέχτηκαν.

Και του χρόνου πάλι!!!!

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

3 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης στα πλαίσια του 1ου Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και στη Θεματική Ενότητα: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη- Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα στο Νηπιαγωγείο που υλοποιούν αυτό το χρονικό διάστημα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΥΠΑΙΘΑ (αρ.πρτκ:127719/ΓΔ4-07/11/2023) για διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριων.
Αποτέλεσμα λοιπόν των δραστηριοτήτων και δράσεων που υλοποιήθηκαν στη σχολική μονάδα είναι η δημιουργία ολιγόλεπτου video στο οποίο οι μαθητές/τριες με την τεχνική STEM3# έστειλαν το δικό τους «Μήνυμα αγάπης».
Τελικά το video επιλέχθηκε στα τρία πρώτα από όλα τα Νηπιαγωγεία της Ελλάδας που έλαβαν μέρος και προβλήθηκε στην εκδήλωση του ΥΠΑΙΘΑ της 4ης Δεκεμβρίου 2023 (10:15-12:00 π.μ.), αλλά και στο YouTube στο κανάλι του Υπουργείου
(μετά από επικοινωνία με το ΥΠΑΙΘΑ, για τεχνικούς λόγους «χάθηκαν τα 2 από τα 3 νηπιαγωγεία»…Η ουσία όμως παραμένει …ξεχωρίσαμε!!!!!).
Οι μαθητές/τριες μας κατανόησαν την ανάγκη της προάσπισης του δικαιώματος των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση αλλά και στην καθημερινότητα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 & Πολυτεχνείου

Οι μαθητές/τριες μας ήρθαν σε επαφή με τα ιστορικά γεγονότα, ενεπλάκησαν σε ποικίλες δράσεις και παράξαν ως τελικά προϊόντα:
• ψηφιακή αφήγηση για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, όπως εκείνοι/ες τα κατανόησαν
• αναπαράσταση των γεγονότων του Πολυτεχνείου φυσικά (διαδήλωση, κατασκευή πανό), αλλά και με την τεχνική STEM3# την στιγμή της εισβολής του τανκ στην πύλη του Πολυτεχνείου.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email