• ΑΡΧΙΚΗ
 • ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
 • Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Το Νηπιαγωγείο μας ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1985 και ανήκει στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθηνών. Από τον Σεπτέμβριο του 2001 λειτουργεί και Ολοήμερο τμήμα ενώ από το Σεπτέμβριο του 2006 στεγάζεται και Τμήμα Ένταξης.

Σύμφωνα με τον επαναπροσδιορισμό των ορίων των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων Λυκόβρυσης και έχοντας υπόψη το άρθρο 1 παρ.1 του Π.Δ. 200/98, προτείνεται η ισομερή κατανομή μαθητών σύμφωνα με την ακόλουθη χωροταξική κατανομή για τα νήπια που ανήκουν στο 3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης: Σ.Βενιζέλου (μονά νούμερα έως Φυρογένη), Σ.Βενιζέλου έως Γοργοποτάμου (μονά ζυγά), Αγ. Παρασκευής, Κοντογιάννη, Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Υακίνθων, Μενεξέδων, Κρήτης, Καλύμνου, Σερρών, Ιθάκης, Κερκύρας.

Το 3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης στελεχώνεται από έμπειρες νηπιαγωγούς με συχνές διακρίσεις από το Υπουργείο παιδείας για τις εκπαιδευτικές τακτικές τους:

Στασινοπούλου Αναστασία (Προϊσταμένη): 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση. Υπηρετεί οργανικά το σχολείο από το 2003

Πατσή Μαρία:

Μετεκπαιδευθείσα στη Μαράσλειο Σχολή. Υπηρετεί οργανικά στο νηπιαγωγείο από το 2003

Μπολιώτη Σοφία:

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Εκπαίδευση και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Κοινωνικές Διακρίσεις). Υπηρετεί οργανικά το σχολείο από το 2013

Αβραμίδου Δέσποινα:

Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τη Β' Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος πιστοποίησης γνώσης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών braille από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Παρακολούθηση τριών κύκλων νοηματικής γλώσσας στο Εθνικό Ίδρυμα Kωφών. Υπηρετεί στο τμήμα ένταξης του νηπιαγωγείου ως μόνιμη από το 2020


Για ένα αειφόρο νηπιαγωγείο, με το διαδίκτυο ως εργαλείο….

Ο όρος "Αειφόρο"

Με τον όρο «αειφόρο» εννοούμε ένα σχολείο που καλλιεργεί τον σεβασμό για τον εαυτό, τον σεβασμό για τον άλλο και τον σεβασμό για το περιβάλλον. Εννοούμε ένα σχολείο ενεργό, που δρα καθημερινά πάνω στα πράγματα, που προετοιμάζει τους μαθητές του να γίνουν ενεργοί πολίτες της κοινωνίας του μέλλοντος. Μιλάμε για ένα σχολείο ανοιχτό, που αναπτύσσει συνεργασίες με φορείς, την τοπική κοινωνία, άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ίδιας βαθμίδας αλλά και της επόμενης ή ακόμα και εκπαιδευτικά ιδρύματα άλλων χωρών.

Το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο προς αυτήν την κατεύθυνση. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι Νέες Τεχνολογίες έχουν επιδράσει θετικά στην εκπαίδευση και έχουν βοηθήσει σημαντικά στην εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία κάθε βαθμίδας (Frear V. & Hirschbuhl J., 1999).

Ωστόσο στην πατρίδα μας τα Νηπιαγωγεία που αξιοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο είναι πολύ λίγα για λόγους που δεν είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε τώρα.

Το σχολείο μας προσπαθώντας να υλοποιήσει το όραμα του «Αειφόρου» σχολείου ανάμεσα σε άλλα αξιοποιεί και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι Νέες Τεχνολογίες. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε την δημιουργία της δικής μας ιστοσελίδας.

Για τα παιδιά

Ο σκοπός μας είναι τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο να μπορούν μέσα από το διαδίκτυο, με την βοήθεια της νηπιαγωγού (Κυρίδης Α., Δρόσος Β., Ντίνας Κ, 2003):

 • να δημοσιεύουν τις εργασίες τους
 • να κοινοποιούν τις δράσεις τους
 • να συνεργάζονται με παιδιά άλλων Νηπιαγωγείων ακόμα και αν αυτά βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης,
 • να γνωρίζουν πως είναι τα Νηπιαγωγεία σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ή σε άλλες χώρες,
 • να βλέπουν εκδηλώσεις, εκθέματα ή εργασίες από την συμμετοχή τους σε προγράμματα
 • να επισκέπτονται πόλεις, μουσεία ή βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του διαδικτύου από τη νηπιαγωγό έχει ποικίλα αποτελέσματα (Wicks S., 2001), όπως:

 • κατάργηση των γεωγραφικών συνόρων, με αποτέλεσμα η μάθηση να μην περιορίζεται από τα χωροχρονικά όρια, αλλά να μεταδίδεται από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα (Κούρτη Ευαγγ., 2003),
 • αλληλεπίδραση στις αντιλήψεις των παιδιών με ανταλλαγές εργασιών (π.χ. ζωγραφικής ),
 • ανταλλαγή απόψεων μεταξύ νηπιαγωγών για εκδηλώσεις, εργασίες, εκπαιδευτικό υλικό κ.ά.
 • ανακοινώσεις μέσα από τις ιστοσελίδες του Νηπιαγωγείου για δραστηριότητες, εκθέσεις κ.ά.
 • άμεση ενημέρωση για τις νέες εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και δημοσιοποίηση εγγράφων απαραίτητων για την συνεργασία με τους γονείς
 • ελεύθερη απόκτηση εκπαιδευτικού λογισμικού μέσα από κατάλληλες ιστοσελίδες. ( απόσπασμα από το 3ο Συνέδριο ΤΠΕ στην εκπαίδευση-Σύρος)

Για τους γονείς

Επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αλλά και κάθε γονιός ξεχωριστά

 • Θα μπορεί να ενημερώνεται άμεσα για εκδηλώσεις, ανακοινώσεις του Συλλόγου αλλά και του σχολείου
 • Θα μπορεί να ρωτά για τα σχέδια εργασίας που εκπονεί το Νηπιαγωγείο
 • Θα μπορεί με ενδιαφέρουσες συνδέσεις (links) να ενημερώνεται για εκπαιδευτικά και άλλα συναφή θέματα
 • Θα μπορεί να ανακοινώνει ο Σύλλογος ή και ο κάθε γονιός ότι νομίζει πως θα ενδιαφέρει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας

Για γενικότερη ενημέρωση

Ακόμα τοπικοί και άλλοι φορείς

 • Θα μπορούν να ενημερώνονται για τα δρώμενα στο Νηπιαγωγείο
 • Θα μπορούν να ενημερώνουν το Νηπιαγωγείο και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας για θέματα που τους αφορούν

Στόχος και φιλοδοξία μας είναι η ιστοσελίδα του 3ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης να αποδειχτεί ενδιαφέρουσα, χρήσιμη και διασκεδαστική

Εκτύπωση Email