ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ- ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του εγγράφου με αρ.πρ. 6225/22-6-2020 της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, γίνονται δεκτοί και θα φοιτήσουν στο 3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης όλοι όσοι αιτήθηκαν εγγραφής σε αυτό.

Ακολουθεί ονομαστικός κατάλογος.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΠΑΕΙ» για ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Αγαπητή μητέρα/ Αγαπητέ πατέρα, 

με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο σας συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Το παπάκι πάει…», ένα πρόγραμμα πρόληψης και ενημέρωσης για το φαινόμενο των εξαφανίσεων των παιδιών.
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/ νσης Π.Ε. Β’ Αθήνας, κ. Ευαγγελία Σιαφαρίκα και η επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκάλεσαν τους / τις νηπιαγωγούς της Β’ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αθηνών σε επιμόρφωση για το πρόγραμμα «Το Παπάκι Πάει…» με στόχο να το εφαρμόσουν στις τάξεις τους. Οι Νηπιαγωγοί του Σχολείου σας συμμετείχαν στην επιμόρφωση.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην πρόληψη και ενημέρωση του φαινόμενου των εξαφανίσεων , και μαθαίνει στα παιδιά πως μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση «που χάσουν το χέρι της μαμάς» στο δρόμο, σε κάποιο πολυκατάστημα ή στην παραλία.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Ενημέρωση δράσεων

Αγαπητοί γονείς
Σας ενημερώνουμε ότι:
• Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε από την σχολική νοσηλεύτρια κα Αγαθοκλέους Άννα παρουσίαση, ενημέρωση και βιωματικές δράσεις γύρω από την ατομική υγιεινή στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας που εκπονεί το σχολείο «Ατομική Υγιεινή- Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου από τα μικρόβια».
• Την Παρασκευή 06/03/2020 πραγματοποιήθηκε δεύτερη (2η) μικροβιοκτονία στο χώρο του σχολείου με πρωτοβουλία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
• Ακυρώθηκε η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Συρανό ντε Μπερζεράκ» στις 27/03/2020
• Στο σχολείο πραγματοποιείται επίσης το σχέδιο εργασίας «Το παπάκι πάει», ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης παιδιών και αντιμετώπισης σε θέματα εξαφανίσεων που έχει εκπονήσει «Το Χαμόγελο του παιδιού» σε συνεργασία με την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας. Επισυνάπτουμε επιστολή ενημέρωσης των γονέων.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
• Την κα Γούλου Μαρία, μετεωρολόγο, για την επίσκεψη και ενημέρωση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, σχετικά με τον καιρό και την μετεωρολογία, στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας που εκπονεί το σχολείο «Τι καιρό θα κάνει?».
• Το κο Βασιλάκη Νικόλαο για την εθελοντική του δράση στον καθαρισμό του αύλειου χώρου με πιεστικό μηχάνημα, στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας που θα υλοποιηθεί στο σχολείο «Μεταμορφώνω την αυλή του σχολείου μου».
• Την κα Ταράτσα Βασιλική για τα όμορφα διακοσμητικά που δώρισε στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί

Εκτύπωση Email

2η παιδαγωγική συνάντηση 26/02/2020

Σας ενημερώνουμε ότι η 2η παιδαγωγική συνάντηση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών και μαθητριών του Νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/02/2020 και ώρα 17:00.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν ατομικές συναντήσεις με όσους γονείς το επιθυμούν.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου www.nipia.gr και στο bunner: project, ενδεικτικές φωτογραφίες από τα 10 πρώτα project που έχουν υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο 2019 στο σχολείο.
Ευχαριστούμε πολύ
Οι εκπαιδευτικοί

Εκτύπωση Email

Παράσταση «Το μαγικό Φίλτρο»

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί η παρακολούθηση της παράστασης «Το μαγικό Φίλτρο» στο Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα, στα πλαίσια της θεματικής για το Περιβάλλον που θα εκπονήσει το σχολείο.
Παρακαλούμε να επιστρέψετε την υπεύθυνη δήλωση (που θα βρείτε εδώ) στις εκπαιδευτικούς, έως την Τρίτη 18/02/ 2020.
Συμμετοχή : 9 ευρώ
Ευχαριστούμε
Οι εκπαιδευτικοί

Εκτύπωση Email

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στις 20/12/2019

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Διαμαντόπουλος» στη Λυκόβρυση στις 18:30 μ.μ. Τα παιδιά θα έρθουν ντυμένα με τις στολές τους στο χώρο στις 18:10 μ.μ. για να φωτογραφηθούν.
Την ημέρα εκείνη το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό το πρωί και θα γίνει μεταφορά ωραρίου, όπως ορίζει το Π.Δ. 79/2017.
Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά έως τις 23/12/2019 και μετά θα κλείσει για τις γιορτές.
Η λειτουργία του σχολείου θα ξεκινήσει στις 08/01/2020.
Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, Υγεία και Ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

Ευχαριστούμε

Οι εκπαιδευτικοί

Εκτύπωση Email

Κλειστό το σχολείο την Τετάρτη 27/11/19

Αγαπητοί γονείς
Σας ενημερώνουμε ότι, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό, για να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στη γενική συνέλευση του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Η προϊσταμένη

Εκτύπωση Email

Γιορτή Πολυτεχνείο

Αγαπητοί γονείς
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου στο χώρο του σχολείου, μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις ώρες 8:30 π.μ. -10:00 π.μ.

Εκτύπωση Email

Θεατρική παράσταση «Η Λία και η τελεία» - Επέτειος 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 θα παρουσιαστεί στο χώρο του σχολείου η θεατρική παράσταση «Η Λία και η τελεία», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του P.Reynolds,στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Ο εαυτός μου - Αυτοεκτίμηση» που υλοποιείται αυτό το διάστημα στο Νηπιαγωγείο.
Το κόστος για κάθε παιδί είναι 5 ευρώ.

Επίσης στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου το σχολείο θα επισκεφτεί το Πολεμικό Μουσείο.
Το κόστος για κάθε παιδί είναι 3 ευρώ.

Παρακαλούνται οι γονείς να παραδώσουν τα χρήματα στην προϊσταμένη έως και την Τετάρτη 09/10/2019.

Την υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.

Εκτύπωση Email

1η παιδαγωγική συνάντηση

Σας ενημερώνουμε ότι η 1η παιδαγωγική συνάντηση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών και μαθητριών του Νηπιαγωγείου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/10/2019 και ώρα 17:00.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν ατομικές συναντήσεις με όσους γονείς το επιθυμούν.
Επίσης, όσοι γονείς το επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα.

Εκτύπωση Email

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2019-2020

Αγαπητοί γονείς
Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός του σχολείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:30 π.μ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύντομη ενημέρωση από τις εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Κατόπιν γονείς και παιδιά θα αποχωρήσουν.
Από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρες ωράριο.

Εκτύπωση Email