Αφηγήσεις παιδικών βιβλίων

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ (Φ.14/25588/ΦΔ/32532/ΓΔ4 - 29-03-2024) και το συνοδευτικό έγγραφο της ΙΒΒΥ (Αρ. πρ.: 13- 21/1/2024), καθώς και το Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων 11/29-03-2024, αλλά και το Π.Δ. 79/2017 (αρθ.16, πργφ. 12), η σχολική μονάδα υλοποίησε ποικίλες δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στα πλαίσια και της ετήσιας ενασχόλησης μας με το βιβλίο. Αποκορύφωμα των δράσεων και του εορτασμού ήταν η πρόσκληση των μαθητών μας στην συγγραφέα παιδικών βιβλίων και γιαγιά μαθητή μας  κα Πριοβόλου Ελένη, στην οποία έθεσαν ερωτήσεις και πρόσφεραν το δικό τους βιβλίο. Κλείνοντας τον κύκλο των δράσεων δημιουργήσαμε ένα padlet (ψηφιακό παιδαγωγικό εργαλείο που χρησιμοποιήσαμε και κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων). Σε αυτό έχουν αναρτηθεί ψηφιακά παιδικά βιβλία, καθώς και το βιβλίο που δημιούργησαν οι μαθητές του Ν1.

https://padlet.com/evaggeliakats81/padlet-4n084u2h8bq2k54k

Στα πλαίσια λοιπόν της ολοκλήρωσης των δράσεων και της αξιολόγησης της από τους μαθητές μας και με την δική σας συνεργασία (Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο ΦΕΚ.687/10-03-2023), θα θέλαμε να ακούσατε βιβλία που θα επιλέξουν τα παιδιά και στη συνέχεια να ψηφίσουν το βιβλίο που τους άρεσε περισσότερο.
Στη συνέχεια, στη σχολική μονάδα θα ελέγξουμε με τα παιδιά τις απαντήσεις και με το ψηφιακό παιδαγωγικό εργαλείο https://elpeida.github.io/selfassessment/ θα ανακηρύξουμε το δημοφιλέστερο βιβλίο για το σχολείο μας.
Η παρούσα Ανακοίνωση, το padlet, οι δράσεις και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν όπως συνηθίζουμε και στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας : www.nipia.gr.

Ακολουθούν οδηγίες για τον τρόπο χρήσης.
Για να γράψετε στο ψηφιακό εργαλείο χρειάζεται να κλικάρετε στο σύμβολο + που εμφανίζεται κάτω δεξιά στην οθόνη του Padlet και έπειτα έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε την απάντηση του μαθητή με το όνομά του. Τέλος, πατάτε «Δημοσίευση» και όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν και να σχολιάσουν, αν επιθυμούν, τις αναρτήσεις σας. Αναμένουμε με χαρά τις αναρτήσεις σας.

Ελπίζουμε στη συνεργασία σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Οι εκπαιδευτικοί

Εκτύπωση Email