Βιβλιοθήκη

Στα πλαίσια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης και του σχεδίου εργασίας για τη Φιλαναγνωσία που εκπονούμε κάθε χρόνο στο 3ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, υλοποιήσαμε μία σειρά από δράσεις.

Έναυσμα αποτέλεσαν οι περιπέτειες του <<Βιβλιοπόντικα>>, δηλαδή τα βιβλία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου(. Φωτο 1)

Στη συνέχεια διαπιστώσαμε τις γνώσεις και τις βιωμένες εμπειρίες των παιδιών και τις καταγράψαμε. Εντοπίσαμε διαφορές ανάμεσα στη βιβλιοθήκη του σχολείου, του σπιτιού και σε μεγαλύτερη βιβλιοθήκη (Δημοτική, Εθνική). Περιγράψαμε ένα Βιβλιοπωλείο και επισημάναμε διαφορές και ομοιότητες με μια Δανειστική Βιβλιοθήκη. (φωτο 17,19,20)

Ζωγραφίσαμε πως φανταζόμαστε μια Βιβλιοθήκη και ένα Βιβλιοπωλείο. (φωτο 31.32)

Για να διαπιστώσουμε αν όλα όσα είπαμε ισχύουν επισκεφθήκαμε:

  • Την Δανειστική Βιβλιοθήκη του δήμου μας. Η υπεύθυνη Βιβλιοθηκονόμος Κα Χαρούλα μας ξενάγησε στο χώρο και μας παρουσίασε τον τρόπο δανεισμού βιβλίων.(φωτο 2-8)
  • Το Βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας (Βιβλιοπωλείο Δεπούντη). Πήραμε συνέντευξη από την ιδιοκτήτρια Κα Νόρα για τον τρόπο λειτουργίας του Βιβλιοπωλείου. Επίσης περιηγηθήκαμε στο χώρο και αγοράσαμε ένα βιβλίο. (φωτο 9-14,18)

Στο σχολείο μας πια, φτιάξαμε τις δικές μας καρτέλες δανεισμού, σελιδοδείκτες και διαλέξαμε και τοποθετήσαμε βιβλία στη δική μας Δανειστική Βιβλιοθήκη.(φωτο 15,16,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30)

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 ξεκίνησε η Δανειστική μας Βιβλιοθήκη.

 

Εκτύπωση Email