Πρόγραμμα πρόληψης και ενημέρωσης για το φαινόμενο των εξαφανίσεων των παιδιών

Το σχολείο συμμετείχε και υλοποίησε φέτος το πρόγραμμα «Το παπάκι πάει…», ένα πρόγραμμα πρόληψης και ενημέρωσης για το φαινόμενο των εξαφανίσεων των παιδιών. Υλοποιήθηκε σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του παιδιού», την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας και το 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επιμορφώθηκαν στο πρόγραμμα και για την καλύτερη υλοποίησή του διοργάνωσαν ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς, με τον υπεύθυνο από «Το χαμόγελο του παιδιού» κο Αλεβίζο Στέφανο και την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κα Σιαφαρίκα Ευαγγελία.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν γονείς και των δύο συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων (3ο και 4ο Νηπιαγωγεία Λυκόβρυσης.

Με την λήξη του προγράμματος διοργανώσαμε συνάντηση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος από τα παιδιά και των δύο Νηπιαγωγείων στους γονείς και στην τοπική κοινωνία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης.

Τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου παρουσίασαν την ταινία που δημιούργησαν με τις 5 συμβουλές- οδηγίες του προγράμματος.

Τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου παρουσίασαν μικρό θεατρικό δρώμενο και αφίσα με το ίδιο περιεχόμενο.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αισθανόμαστε ικανοποιημένες από την υλοποίηση και τα αποτελέσματα του προγράμματος, αλλά και υπερήφανες για τις δράσεις και τις δημιουργίες των παιδιών μας.

Εκτύπωση Email