Ένα μήνυμα προς τους γονείς από τον ψυχολόγο του σχολείου

Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Αλέξης Χαρίτος και θα είμαι ο ψυχολόγος του σχολείου σας για τη φετινή σχολική χρονιά. Μια χρονιά που μας βρίσκει αντιμέτωπους με την πανδημία Covid-19. Οι συνέπειες της πανδημίας αυτής βιώνονται από όλους μας και αγγίζουν σε μεγάλο βαθμό και τη ψυχική μας υγεία. Μέσα σε αυτή την αρκετά αλλαγμένη καθημερινότητα θωρακιζόμαστε ώστε να μένουμε υγιείς σωματικά και ψυχικά.

Με τον ρόλο μου ως ψυχολόγος είμαι εδώ να υποστηρίξω το σχολικό πλαίσιο. Να υποστηρίξω τα παιδιά στο δύσκολο ξεκίνημά τους στα μαθητικά χρόνια με στόχο να διαμορφωθούν όμορφα συναισθήματα για τον κόσμο της εκπαίδευσης. Να βοηθήσω στον βασικό στόχο της υγιούς κοινωνικοποίησης που μας προσφέρει το σχολικό πλαίσιο, στη δημιουργία του ομαδικού πνεύματος αλλά και στην διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων που έρχονται ως απόρροια των όσων βιώνουμε. Είμαι εδώ επίσης να υποστηρίξω το διδακτικό προσωπικό στη μάχη, που δίνει, με πρωτόγνωρα μέσα, ώστε να πάρουν τα παιδιά όλα τα απαραίτητα εφόδια που μας δίνει το νηπιαγωγείο και που είναι το πρώτο και πολύ σημαντικό σκαλοπάτι στην εκπαιδευτική πορεία του ανθρώπου. Είμαι εδώ και για εσάς τους γονείς. Ο αγώνας που δίνετε είναι πολύ δύσκολος και είναι απολύτως λογικό να σας δημιουργούνται συναισθήματα άγχους και αναστάτωσης. Θα βρίσκομαι δίπλα σας ώστε να σας ακούσω και μαζί να δούμε πως μπορεί να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση της κατάστασης που βιώνετε και εσείς οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά σας.
Μακάρι το πέρας της πανδημίας να μας βρει όλους πιο δυνατούς και πιο δεμένους σαν ομάδα και να αποτελέσει η σχολική αυτή κοινότητα ένα πλαίσιο υγιούς ανάπτυξης όλων μας.
Η παρουσία μου στο σχολείο σας θα είναι κάθε Παρασκευή αρχής γενομένης από τις 18/12/2020 όπου θα συνδεθώ ώστε να γίνει μια πρώτη γνωριμία.
Σε πρακτικό επίπεδο για να ρυθμιστεί κάποια εξατομικευμένη συνάντηση θα πρέπει να προηγείται μια πρώτη επικοινωνία των γονέων με το σχολείο μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να κατατεθεί το αντίστοιχο αίτημα. Στη συνέχεια το αίτημα θα διαμοιράζεται σε εμένα και θα επικοινωνώ μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη ρύθμιση της συνάντησης η οποία θα πραγματοποιείται στην ψηφιακή μου τάξη (https://minedu-primary.webex.com/meet/alcharitos ), ημέρα Παρασκευή σε ώρα που θα προκύψει κατόπιν συνεννόησης.
Με εκτίμηση,
Χαρίτος Αλέξης,
Ψυχολόγος.

Εκτύπωση Email