Ενημερωτική Συνάντηση

Αγαπητοί γονείς,

όπως ίσως ήδη γνωρίζετε το νηπιαγωγείο μας κάθε σχολική χρονιά αναπτύσσει ποικίλες συνεργασίες και συνεργατικές δράσεις στο πλαίσιο των καινοτόμων προγραμμάτων που υλοποιεί. Σταθερός μας συνεργάτης και συνοδοιπόρος εδώ και μια δεκαετία είναι το 4ο Νηπιαγωγείο της Λυκόβρυσης με το οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα προγράμματα αυτά, συν-δημιουργούμε και συμπορευόμαστε.

Φέτος υλοποιούμε ένα πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Το σχολείο της χαράς και της ασφάλειας», το οποίο δεν υλοποιείται όπως άλλες χρονιές ως διακριτό σχέδιο εργασίας αλλά ως μια σειρά από αρχές, πρωτοβουλίες και δράσεις που διατρέχουν και διαπερνούν το αναλυτικό μας πρόγραμμα και φέρνουν το σχολείο μας πιο κοντά στο στόχο μας, που είναι το σχολείο της χαράς και της ασφάλειας.

Στην πρώτη μας συνεργατική δράση που γίνεται στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει το Υπουργείο Παιδείας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Στέφανος Αλεβίζος, παιδοψυχολόγος και συνεργάτης του Χαμόγελου του Παιδιού θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα «Σεξουαλική Παρενόχληση-Εξαφάνιση παιδιών-Τρόποι Πρόληψης». Θα συμμετέχει επίσης και η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευαγγελία Σιαφαρίκα. Η ομιλία απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες και των δύο νηπιαγωγείων και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα στον χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης.

Πιστεύουμε ότι το θέμα της ομιλίας, η οποία θα εστιάσει κυρίως στην πρόληψη, είναι καίριο και ανταποκρίνεται στις ανησυχίες πολλών γονέων και ελπίζουμε ότι θα είστε όλοι παρόντες στηρίζοντας για μια ακόμη φορά την προσπάθειά μας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.

Οι νηπιαγωγοί

Συνοδευτικό υλικό:

Εκτύπωση Email